Bouwplaats­­beveiliging

Een veilige bouwplaats?

Op de bouwplaats is het een komen en gaan van mensen, bedrijfswagens en materieel. Aannemers en onder­aannemers zijn continue aan de slag om hun klus te klaren. Maar na werktijd is het er vaak stil. Goede beveiliging is dan ook essentieel om kostbare machines, apparatuur en bouw­materialen te beveiligen. Een slot op het hek volstaat helaas niet.

Prisma Bouwplaats Service heeft alles in huis om uw bouwlocatie optimaal te beveiligen. Wij voorzien de locatie van toegangscontrole inclusief identiteitscontrole volgens de huidige wetgeving maar daarnaast verhuren wij tevens camera-observatie­systemen en we leggen ook uw datanetwerk aan. Indien gewenst maken we gebruik van de expertise van zusterbedrijf Prisma Beveiliging. Prisma Beveiliging is een erkend beveiligings­installateur met erkenningen die ook voor de bouwplaats van toepassing zijn:

  • VCA* (veiligheidscertificaat voor onderaannemers)
  • BORG (inbraakbeveiliging)
  • BMI (brandmeldinstallaties)
  • REOB (kleine blusmiddelen)

Als aannemer wilt u graag weten wie er zich op uw bouwplaats begeeft. De wet schrijft zelfs voor dat de aannemers en onder­aannemers geregistreerd zijn voordat ze de bouwplaats betreden. Prisma Beveiliging verhuurt en installeert niet alleen fysieke toegangs­controle­oplossingen als tourniquet­containers, schuif­poorten en slagbomen maar tevens bieden wij tal van ICT-oplossingen voor de registratie van personeel. Hierbij zijn koppelingen mogelijk met de Bouwpas maar ook met partijen die instructiefilmpjes verzorgen welke verplicht zijn als iemand de bouwplaats betreedt.

Wilt u hier meer over weten? Wij kunnen u hier nog veel meer over vertellen tijdens een bezoek aan uw bedrijf voor een nadere toelichting of een offerte­gesprek.

Slagbomen kunnen worden aangestuurd met een kaartlezer of via een intercom al naar gelang uw wensen. Indien er gebruik wordt gemaakt van een slagboom om het terrein te verlaten kunnen we gebruik maken van uitrijlussen in de weg om de slagboom vrij te geven.

Afhankelijk van de situatie bieden wij camera-observatie in combinatie met detectie en (infra rood) verlichting. Meerdere camera’s kunnen al dan niet draadloos met elkaar in verbinding staan en opvolging wordt geregeld vanuit een meldkamer.